Navigation


RSS: НовиниИнформация за велосипедния транспорт

15.12.2012 20:35 Транспорт / Велосипеден транспорт Калин

В София има изградени няколко велосипедни алеи, а до 2015г. предстои да бъдат изградени ощо 25км. вело трасета.

Изградени трасета:

  • по бул. Цар Борис III - от бул. Никола Петков до пл. Руски паметни - алея за пешеходци / велосипедисти, отделена от автомобилното платно, пресичаща със светофари кръстовищата. Да се внимава със завиващите автомобили на светофарите!
  • по бул. Гоце Делчев - от бул. Цар Борис III до Южен парк - тротоар, част от който е маркирана за велосипеди. Пресича множество малки улици, а големите булеварди се преминават през подлез. Да се внимава на кръстовищата и с пешехоците, които се движат по алеят и не се оглеждат.
  • бул. Ломско шосе - от ул. Бели Дунав до надлез Надежда - част от пътното платно, отделена с разделителна ивица. Пресича множество малки улици и по-големи булеварди. Да се внимава на кръстовищата!
  • бул. Кн. Мария Луиза - от надлез Надежда до пл. Лъвъв мост - тротоар, част от който е маркирана за велосипеди. Да се внимава на кръстовищата и с пешехоците, които се движат по алеят и не се оглеждат.
  • кв. Младост - от бул Ал. Малинов следва маршрута: ул. Филип Аврамов - ул. Самара - ул. д-р Атанас Москов - ул. Свето Преображение - ул. Филип Аврамов. На места е върху тротоара, а на други - на платното. Пресича множество малки улици и по-големи булеварди. Да се внимава на кръстовищата и около паркираните коли!

Карта на велосипедните алеи: виж


Велосипеден транспорт

Информация за велосипедния транспорт


Профил

Влезете във форума, за да видите профила си.

Реклама


Времето